Umro je Neil Armstrong

Sunday, August 26th, 2012, Author posted in Astronautika |

Neil Armstrong (82), prvi čovjek na Mjesecu, amerikanac rodom iz gradića Wapakonete u saveznoj državi Ohio umro je tijekom subote 25.kolovoza 2012. godine. Prema nepotvrđenim informacijama Armstrong je umro usljed zdravstvenih komplikacija nakon što mu je 07. kolovoza zbog preživljenog srčanog udara, ugrađeno nekoliko premosnica. Nije poznato je li umro u bolnici ili svojem domu. U povijesti čovječanstva zauvijek će ostati zapamćen kao prvi čovjek koji je kročio na Mjesec. Bilo je to 20. srpnja 1969. u misiji Apollo 11. Tada je rekao “Ovo je mali korak za čovjeka a veliki za čovječanstvo!” Armstrong je rođen 05. kolovoza 1930.
Diplomirao je (1955.) na Purdue University u državi Indiana kao inženjer aeronautike. Bio je vojni pilot i sudionik Korejskog rata. U NASA ulazi 1958., a izlazi godinu dana nakon povratka s Mjeseca. Živio je izvan medijske pažnje i radio kao profesor a bavio se i politikom.
Posadu Apolla 11 činili su Edwin Aldrin i Michael Collins. Prisjetite se tih odvažnih ljudi kada sljedeci puta ugledate Mjesec. Armstrongove stope još su tamo i čekaju na nas.
Gdje je li je Mr. Gorsky danas…