Umire li Andromeda, emisija u svemiru?

Thursday, August 30th, 2012, Author posted in Astronautika |

Prenosimo u cijelosti članak koji je na ovu tematiku napisao Danijel Reponj, urednik Zvjezdarnice (www.zvjezdarnica.com). Više informacija o trenutnom stanju oko problematike pogledajte na “facebook” grupi Andromeda-za ostanak emisije o svemiru koju je pokrenula Nataša Bek, gotovo istog trena nakon što je Ante Radonić izašao s informacijom da se “nešto događa”. Pridružite se i Vi i sudjelujte u očuvanju emisije koja već 15 godina na popularno-znanstveni način svijet astronautike (i ne samo nje) donosi radio valovima do naše javnosti.

U vrijeme kada se na javnoj televiziji i radiju ukidaju znanstvene emisije, kada smo s TV ekrana zatrpavani emisijama u kojima nam vračare s televizije proriču sve i sva, najnoviju nagovijest više nisam mogao prešutjeti.

Poštovani,

proširila se vijest da želite ukinuti znanstveno-popularnu radio emisiju Andromeda.

Mislim da nema potrebe objašnjavati Vam što je ta emisija u svojih 15 godina koliko traje na Hrvatskom radiju postigla i što znači ljudima koje zanima astronomija. Ne astrologija, nego astronomija! U vrijeme kada je znanost sve manje prisutna na Hrvatskoj televiziji, Hrvatskom radiju i većini medija, a u svijetu se postižu izuzetno veliki i važni rezultati u toj istoj znanosti, Andromeda je bila i ostala JEDINA znanstvena emisija koja je ljude stručno, a ujedno i zabavno uvodila u te iste tajne znanosti, konkretno astronomije i astronautike. Ukinete li Andromedu, ukinuli ste zadnju emisiju iz znanosti na Hrvatskom radiju. U vrijeme kada smo sa svih strana obasipavani raznim emisijama koje se žele predstaviti kao znanstvene, a u stvari nemaju nikakvih dodirnih točaka sa znanošću, Andromeda je upravo njihova suprotnost, znanstveno-popularna emisija koja ljudima na sasvim prihvatljiv i dovoljno zabavan način pruža odgovore iz svijeta znanosti, astronomije i astronautike, i tako već petnaest godina, dovodeći im cijenjene znanstvenike koji ljudima iz prve ruke daju odgovore na mnoštvo pitanja koje im ljudi direktno postavljaju, a to pokazuje koliko je glad za znanjem velika. Andromeda je bila i ostala pravo osvježenje na hrvatskom medijskom prostoru, a sve zahvaljujući stručnim voditeljima koji su ju, cijelih ovih petnaest godina, izvanredno vodili i sjajno osluškivali puls slušatelja i tako ju prilagođavali sve vrijeme zbog čega je i postigla toliku popularnost među slušateljima.

Apeliram na Vas, ne dozvolite da se Andromeda ugasi jer će s njom ugasnuti i zadnja iskrica svijeta znanosti na Hrvatskom radiju!

Danijel Reponj, glavni urednik Zvjezdarnice.