Otkazano lansiranje HISTRIONa-1A

Monday, July 5th, 2010, Author posted in Astronautika |

Lansiranje stratosferske probne sonde „HISTRION-1A“ najavljeno za subotu 03.srpnja 2010. u  14:00 otkazano je radi organizacijsko-tehničkog problema.
U ovom trenutku još nije definiran slijedeći datum lansiranja.

Uroš i Marino postavljaju posadu HISTRIONa-1A u sondu

Uroš i Marino postavljaju posadu HISTRIONa-1A u sondu

Ekipa ASTRONAUTIKA tima nakon dogovora proteklog tjedna zakazala je lansiranje HISTRIONa- 1A u subotu 03. srpnja s lokalitela planinarskog doma na Japetiću (Žumberačko gorje). Pripreme, ljudi i oprema konačno je dogovorena u petak tijekom dana. Sve je bilo spremno i izgledalo je sjajno do subote u 14:00 sati. Tada je Mirko Primorac javio kako zbog određenih problema nije u mogućnosti dopremiti na vrijeme helij za punjenje balona te je lansiranje moralo biti odgođeno.

Mjesto i vrijeme lansiranja HISTRION-1A dogovoreno je zbog povoljne pozicije i mogućnosti da se veći broj članova ASTRONAUTIKA tima okupi na jednom mjestu. Dodatni spektakl na Japetiću bilo je i prvenstvo u paraglidingu u kojem je učestvovao i Uroš Todorović Mikšaj.
Nakon otkaza lansiranja dio članova ASTRONAUTIKA tima vratio se kući iako su već bili na putu prema Japetiću. Ipak, nismo ostali zakinuti za lijepo druženje s paragliderima, a ekipa Astrovizije na terenu (Vedran i kolege) ipak su snimile interesantan materijal.

Polijećemo...

Polijećemo...

Marcela se u ranijem dogovoru s Urošem odlučila na let u paraglider-tandemu s pilotom. Petnajstak minuta u zraku poput ptice, te ugodno druženje s Vedranom i društvom učinilo je da vikend pod oblacima ipak ostane u lijepom sjećanju.