HISTRION-4 polijeće ovog vikenda

Tuesday, June 7th, 2011, Author posted in Astronautika |

Lansiranje atmosferske sonde HISTRION-4, nakon prošlomjesečnih odgoda radi vremenskih i tehničkih razloga planira se za subotu 11. lipnja u 12:00 sati s poligona DHMZ u Maksimiru.
Astronautika tim i suradnici te gosti sastati će se tjekom petka popodne u Donjoj Stubici gdje je domaćin dr. Anđelko Glivar, odnosno njegova privatna zvjezdarnica. Predvečer i do kasno u noć istog dana slijeti završno testiranje pojedinih uređaja sonde H-4, njihovo sklapanje u cijelinu i završna provjera funkcionalnosti. Slijedi tehnički sastanak vezano na pitanja pikosatelita i Mjesečeva rovera koji Astronautika tim Astronomske udruge Vidulini gradi u suradnji međunarodnim timom SYNERGY MOON.
Tehnika i ljudi se u subotu u 10 sati nalaze na poligonu DHMZ na Maksimiru, a lansiranje HISTRION-4 planirano je obaviti u 12:00. Oko 13 sati najmanje tri spasilačka tima krenuti će u potragu za sondom. Ukoliko prođe sve po planu HISTRION-4 bi trebao sletjeti najkasnije u 15:30.
subota 11. lipnja. S mjesta slijetanja slijedi press info prema medijima. U utorak 14. lipnja biti će upriličena cijelovita prezentacija i pressica za medije. REX će uživo prenositi dio atmosfere za vrijeme priprema, lansiranja, potrage i pronalaska HISTRION-4.