Cilj

ciljeviNaš je cilj uvesti Hrvatsku u svemirsko doba.

Postaviti Hrvatsku u društvo zemalja tkz “svemirskog kluba” koje u svemiru imaju svoje tehničke tvorevine realan je ali istovremeno odgovoran i težak zadatak.

Postavljeni cilj veoma je složen  i zahtjevan interdisciplinarni posao koji zahtjeva značajne ljudske i materijalne resurse.

Nekoliko je ključnih stepenica u njegovoj realizaciji;

Edukacijski i znanstveno-popularizacijski članci na internetu, u novinama i časopisima, radijski i televizijski prilozi te suradnja s medijskim tvrtkama uz organizaciju i održavanje predavanja, izložbi, tribina.. izradu adekvatnih postera, letaka, razglednica, provođenje radionica za djecu i mlade dio su aktivnosti namijenjenih popularizaciji svemirskih tehnologija i njihovoj adekvatnoj percepciji u našem društvu.

Osmišljavanje, projektiranje, izrada i demonstracija rada te operativna uporaba maketa, modela i operativnih tehničkih tvorevina bilo na zemlji (lander, rover), na vodi ili pod vodom (brod, podmornica), u atmosferi (sonda, avion), odnosno u svemiru (svemirske letjelice) spadaju u tehnički korpus aktivnosti namijenjen ostvarenju cilja.